Dell Laptop ısınma sorunu

Dell Laptop çok ısınıyor neden?

Dell Dizüstü bilgisayarın ısınma sorunu? çeşitli olabilir Eğer yazılım kaynaklı sorun ısınma problemi yaratıyorsa; disk birleştirme işlemi, işletim sistemini güncelleme gibi uygulamalar çözüm olabilir.

Ankara Dell Servisi

Eğer sorun donanımsal olarak kaynaklanıyorsa; özellikle fandaki termal macunun temizlenmesi ya da yenilenmesi gerekir. Termal macunu dizüstü bilgisayarlarda yenileme işlemi servisimiz tarafından gerçekleştirilir. Fakat evde ben yapacağım diyenler için burada biraz söz edebiliriz.

Açılan Dell dizüstü bilgisayarda işlemcinin altındaki termal macun alınır silinir ve temizlenmiş olur. Fan temizliği macun temizliğine göre daha evde yapılabilir bir yöntemdir fakat yine servisimizde fan temizliği daha güvenli şekilde gerçekleştirilebilir.

Fan temizliği evdeki saç kurutma makinesinin soğuk üflemesi ile diğer donanımlara zarar vermeden sadece fana üflenerek temizlik sağlanabilir. Bütün bu işlemlere rağmen bilgisayarınız hala ısınmaya devam ediyorsa harici soğutma üniteleri kullanılarak bilgisayarın ısınmasının önüne geçilebilir.

Bu soğutma üniteleri USB yardımıyla bilgisayardan güç alarak bilgisayarınıza ek bir fan desteği ile daha fazla soğumasını sağlar. Bilgisayarın ısınması performansı düşürür. Ne kadar iyi soğutabilirsek o kadar iyi performans alırız.